Στην Ασία η πρώτη περιοδεία της Χίλαρι Κλίντον

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009 12:11
A- A A+

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αυτόν τον μήνα την πρώτη της περιοδεία στην Ασία στη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά ΜΜΕ, η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται στη χώρα στα μέσα Φεβρουαρίου.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι γίνονται διαβουλεύσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Σεούλ, χωρίς ωστόσο να έχει αποφασιστεί κάποια ημερομηνία για το ταξίδι αυτό. Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά ΜΜΕ, η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται στη χώρα στα μέσα Φεβρουαρίου.

Αμερικανικοί κύκλοι συνέστησαν στη νέα υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί χωρίς καθυστέρηση την Ασία ώστε να δείξει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα υιοθετεί μια ισορροπημένη προσέγγιση ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί το Λονδίνο στις αρχές Απριλίου για να συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής της G20 με θέμα την παγκόσμια κρίση.

Στην Ιαπωνία, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji και άλλα ΜΜΕ ανακοίνωσαν, επικαλούμενα ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους, ότι η Χίλαρι Κλίντον δέχθηκε ν΄αρχίσει την περιοδεία της από το Τόκιο καθησυχάζοντας έτσι τις ανησυχίες της Ιαπωνίας, η οποία θέλει να διατηρήσει το καθεστώς του προνομιούχου συμμάχου των ΗΠΑ στην Ασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή