Προηγείται η Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου και ο κ. Σημίτης στην πρωθυπουργία

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις μετά τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2002 07:22
UPD:07:39
A- A A+

Από τρεις έως οκτώ ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο Κώστας Σημίτης του Κώστα Καραμανλή στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν στον κυριακάτικο Τύπο και πραγματοποιήθηκαν μετά τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης.

Στην έρευνα της Kappa Research που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 39,1% έναντι 33,5% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν με 5,4% το ΚΚΕ, με 3,1% ο Συνασπισμός, με 2% το ΔΗΚΚΙ και με 2,7% το ΛΑΟΣ, ενώ ποσοστό περίπου 10% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες εκφράζουν την ανησυχία τους για την οικονομική τους κατάσταση. Το 49,5% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι συνολικώς τα πράγματα πήγαν χειρότερα το 2002 έναντι 22,9% που λέει ότι πήγαν καλύτερα και 27,2% ότι παρέμειναν στα ίδια. Επίσης μόλις το 10% δηλώνει ότι το εισόδημά του βελτιώθηκε το 50% εκτιμά ότι μειώθηκε και το 40% ότι παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», οι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει επειγόντως τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ακόμα στην ίδια έρευνα το 44,8% δηλώνει ότι συμφωνεί με το σχέδιο Ανάν, το 22,9% διαφωνεί, ενώ το 32,2% δηλώνει ανημέρωτο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή