Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για την επεισοδιακή άφιξη Σ. Βαληράκη στη Ν. Υόρκη

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009 13:35
UPD:13:42
A- A A+

Εντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για την επεισοδιακή «υποδοχή» του πρώην βουλευτή και υπουργού, Σήφη Βαληράκη, χθες στο αεροδρομιο της Νέας Υόρκης.

Όπως καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην βουλευτής και υπουργός κατά την άφιξή του χθες στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, «κρατήθηκε» επί αρκετές ώρες από τις αμερικανικές Αρχές με δικαιολογία την ανάκληση -ενόσω βρισκόταν εν πτήσει προς τις ΗΠΑ- της πολυετούς βίζας (έως το 2011) που του είχε χορηγηθεί. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, στον κ. Βαληράκη επετράπη τελικά η είσοδος στις ΗΠΑ «μετά από πολύωρη ταλαιπωρία και την ενεργοποίηση ευτελιστικών διαδικασιών για έναν Έλληνα πολίτη και πρώην υπουργό Ελληνικής κυβέρνησης».

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω επεισόδιο επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της κατάργησης της βίζας για τις μετακινήσεις Ελλήνων στις ΗΠΑ, αλλά και για τα «κριτήρια» με τα οποία λαμβάνονται αποφάσεις για την είσοδο Ελλήνων στις ΗΠΑ.

Καταλήγοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί από το υπουργείο Εξωτερικών να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή