ΠΑΣΟΚ: Εκλογές τώρα, με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009 14:57
UPD:14:59
A- A A+

Τη θέση πως η ΝΔ προσπαθεί «να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα, ανοίγοντας μια συζήτηση για αλλαγή εκλογικού νόμου» την ώρα που υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα για τα οποία η κοινωνία ανησυχεί εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στον ρ/σ Alpha 9,89 απέρριψε εκ νέου την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου να τεθεί σε ισχύ στις επόμενες και όχι στις μεθεπόμενες εκλογές ο νέος εκλογικός νόμος που δίνει επιπλέον μπόνους 10 εδρών στο πρώτο κόμμα.

«Αν όλοι οι υπουργοί ανησυχούν για την κυβέρνηση της χώρας που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, εμείς θα τους λέγαμε να πάμε σε εκλογές τώρα, γιατί είναι προφανές ότι η χώρα δεν κυβερνιέται σήμερα» σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

«Εκλογές με το νόμο που έχει ψηφίσει η Βουλή. Πρέπει κάποια στιγμή να είμαστε και λίγο σοβαροί. Η ΝΔ έφερε ένα νόμο στη βουλή, τον περίφημο νόμο Παυλόπουλου και μόνη της τον ψήφισε. Διαφωνήσαμε επί τα ουσίας όλα τα κόμματα. Θεωρήσαμε ότι είναι ένας κακός νόμος που παίζει με τους θεσμούς που αυξάνει τις έδρες που πάνε στο πρώτο κόμμα και απαγορεύει τις συνεργασίες».

Μάλιστα προανήγγειλε αλλαγή του εκλογικού νόμου, όταν το ΠΑΣΟΚ έρθει στην κυβέρνηση: «Εμείς θέλουμε μιας διαφορετικής λογικής νόμο, που θα τον φέρουμε ως επόμενη κυβέρνηση, ώστε να αλλάξει το εκλογικό σύστημα και να κατοχυρώσουμε την αυτονομία της πολιτικής».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή