Νέες κατηγορίες Μιλόσοσκι κατά της Ελλάδας

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009 20:12
A- A A+

Νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη σε Βελιγράδι και Πρίστινα, με την ιδιότητα της προέδρου του ΟΑΣΕ.

«Ως προεδρεύουσα χώρα του ΟΑΣΕ, η Ελλάδα και οι εκπρόσωποι της, συμπεριλαμβανομένης και της ομολόγου μου, είναι καλοδεχούμενοι να επισκεφθούν τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Ελπίζω ότι θα κατορθώσουν να υπερβούν τον εαυτό τους και την κοντόφθαλμη στάση τους η οποία κατά κάποιο τρόπο προκύπτει από την επιβληθείσα εκκρεμότητα της ονομασίας και να μας επισκεφθούν. Εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να φερθούμε σαν καλοί οικοδεσπότες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιλόσοσκι.

Σημειώνεται πως στις 22 Μαρτίου θα διεξαχθούν στην ΠΓΔΜ προεδρικές και δημοτικές εκλογές, τις οποίες θα επιβλέψουν περίπου 320 παρατηρητές του ΟΑΣΕ.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στις 11 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη με το μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ότι το σημαντικότερο είναι να διατηρηθεί θετικό πνεύμα στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας και να βελτιωθεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή