Ολα δείχνουν τρομοκρατική επίθεση

Επίθεση στο Α.Τ. Κορυδαλλού - Δεν υπήρξαν τραυματισμοί
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 09:07
UPD:11:27

A- A A+

Σε τρομοκρατική ενέργεια αποδίδουν οι αξιωματικοί της αστυνομίας την επίθεση που δέχθηκε από ενόπλους στις 4:15 π.μ. το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού, στη συμβολή των οδών Φιλικής Εταιρείας και Θερμοπυλών.

Οι δράστες της επίθεσης -τέσσερις ή πέντε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι οποίοι φορούσαν κράνη- γάζωσαν με πυροβόλο όπλο το Α.Τ. και τη σκοπιά που βρίσκεται έξω από το κτίριο του Α.Τ., αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ στη συνέχεια πέταξαν και χειροβομβίδα η οποία δεν εξερράγη.

Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο κάποιες υλικές ζημιές στο κτίριο του Α.Τ., ωστόσο κινδύνεψε ο ειδικός φρουρός που εκτελούσε χρέη σκοπού και ευτυχώς ήταν εκτός του κουβούκλιου της σκοπιάς.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, είναι πιθανότατα των 9 χιλιοστών, ενώ η χειροβομβίδα επιθετικού τύπου ανατολικής κατασκευής. Οι κάλυκες, η χειροβομβίδα και όλα τα ευρήματα θα εξεταστούν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας. Οι ειδικοί θα αποφανθούν αν ταιριάζουν με τα όπλα που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής ο «Επαναστατικός Αγώνας». Πάντως, τόσο τα όπλα, όσο και η μεθοδολογία του χτυπήματος παραπέμπουν σε ενέργεια της εν λόγω οργάνωσης.

Στις 05.06, περίπου μία ώρα μετά την επίθεση, άγνωστος τηλεφώνησε σε εφημερίδα δηλώνοντας ότι την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Α.Τ. Κορυδαλλού αναλαμβάνει ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Τη γνησιότητα του τηλεφωνήματος εξετάζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, δεδομένου ότι η οργάνωση δεν συνηθίζει να αναλαμβάνει τηλεφωνικά την ευθύνη για τις επιθέσεις της. Ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Ήταν μία ακόμη δολοφονική ενέργεια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ειδικών φρουρών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή