Πακιστάν: Ενοπλοι ανατίναξαν γέφυρα

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 10:07
A- A A+

Ενοπλοι ισλαμιστές ανατίναξαν γέφυρα στο βορειοδυτικό Πακιστάν στο πέρασμα Χιμπέρ, τη σημαντικότερη δίοδο ανεφοδιασμού της πολυεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ που διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν στο γειτονικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Η κυκλοφορία σε αυτό τον δρόμο που έχει κλείσει προσωρινά αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες εξαιτίας επιθέσεων ισλαμιστών, προσκείμενων στους Ταλιμπάν και στην Αλ Κάιντα, διακόπηκε ώστε η γέφυρα να επισκευαστεί για να επαναλειτουργήσει, διευκρίνισε ο Τάρικ Χάγιατ, εκπρόσωπος της διοίκησης της περιοχής Χιμπέρ.

«Έχουμε στείλει ομάδες για την επισκευή της γέφυρας και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας», πρόσθεσε.

Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού και των τροφίμων που προορίζονται για τους στρατιώτες του ΝΑΤΟ και τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό στο Αφγανιστάν προωθούνται μέσω του περάσματος Χιμπέρ.

Ωστόσο από το καλοκαίρι οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, στενοί σύμμαχοι των Αφγανών Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα, έχουν εντείνει τις επιθέσεις εναντίον σταθμών αποθήκευσης του ΝΑΤΟ και των αυτοκινητοπομπών στο πέρασμα Χιμπέρ, με συνέπεια το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ να συνάπτουν συμφωνίες για τη μεταφορά της τροφοδοσίας και της επιμελητειακής βοήθειας από το βόρειο Αφγανιστάν, μέσω ορισμένων χωρών της κεντρικής Ασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή