Περιήγηση στους ωκεανούς και στον ¶ρη μέσα από το Google Earth

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 12:14
UPD:12:15

A- A A+

Το δημοφιλές Google Earth θα μπορεί πλέον, με την εξελιγμένη του έκδοση, να ταξιδεύει τους χρήστες του διαδικτύου στους ωκεανούς και στον πλανήτη ¶ρη.

Η Google Inc. αποκάλυψε ένα νέο τρισδιάστατο online χάρτη του κόκκινου πλανήτη, που βασίζεται σε δορυφορικές εικόνες και σε πανοραμικές φωτογραφίες των οχημάτων της ΝΑSA που έχουν προσεδαφιστεί σε αυτόν.

REUTERS
Περιήγηση στους ωκεανούς και στον Αρη μέσα από το Google Earth

Περιήγηση στους ωκεανούς και στον Αρη μέσα από το Google Earth

Επίσης, το Google Earth θα προσφέρει κι άλλες δυνατότητες, όπως την επισκόπηση των σταδιακών μεταβολών των παγετώνων και άλλων γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών. Ακόμα, ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει μια σειρά δορυφορικών φωτογραφιών της ίδιας περιοχής, ώστε να παρακολουθεί την μεταβολή του περιβάλλοντος διαχρονικά.

Η νέα έκδοση 5.0 του Google Earth, η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του προγράμματος, παρουσιάστηκε στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο με επίτιμο καλεσμένο τον Αλ Γκορ -γνωστό για τις οικολογικές ευαισθησίες του- και προβλήθηκε από την εταιρία ως «εργαλείο» για ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης της κοινής γνώμης.

Χρησιμοποιώντας φωτογραφίες και βίντεο από το National Geographic και άλλους συνεργαζόμενους φορείς, το Google Ocean επιτρέπει στους χρήστες να «βουτήξουν» στο βυθό των θαλασσών και να περιηγηθούν σε αυτόν, προσφέροντας μια τρισδιάστατη οπτική αναπαράσταση της υποθαλάσσιας τοπογραφίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή