Μογγολία: Τραυματίστηκε πέφτοντας από άλογο ο πρωθυπουργός

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 12:26
A- A A+

Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός της Μογγολίας το Σάββατο και ενδέχεται να παραμείνει για αρκετές εβδομάδες στο κρεβάτι μετά από την πτώση του από το άλογο που ίππευε, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Monstame».

O Σανγ Μπαγιάρ ίππευε το άλογο κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, Ουλάν Μπατόρ, φορώντας μπότες χιονιού, οι οποίες ωστόσο δεν χωρούσαν στους αναβολείς της σέλας, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να τιθασεύσει το άλογο όταν αυτό τρόμαξε από χιονοθύελλα, μετέδωσε το «Monstame», επικαλούμενο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Μπατμαατάρ. Πέφτοντας έσπασε τον σπόνδυλο του ενδέκατου πλευρού από την αριστερή μεριά και λογικά θα χρειαστεί να παραμείνει στο κρεβάτι έξι εβδομάδες, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ο τραυματισμός του ενδέχεται να χρειαστεί θεραπεία στο εξωτερικό, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα σχέδια για κάτι ανάλογο.

Ο Μπαγιάρ έγινε πρωθυπουργός στα τέλη του 2007 και από τότε καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες σε διαπραγματεύσεις για σημαντικά έργα, στον τομέα του χαλκού, του χρυσού και του άνθρακα, που μπορούν να αποφέρουν έσοδα στην ηπειρωτική χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή