Εκπλήξεις κρύβει η τελετή των βραβείων Όσκαρ

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 17:42
A- A A+

Περισσότερες από τρεις ώρες θα διαρκέσει η φετινή τελετή απονομής των βραβείων Oσκαρ, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.

Για την παρουσίαση της απονομής της 22ας Φεβρουαρίου δεν θα επιστρατευτεί κάποιος κωμικός όπως γινόταν έως σήμερα, αλλά ο Αυστραλός ηθοποιός, τραγουδιστής και χορευτής Χιου Τζάκμαν.

«Οι παραγωγοί Λωρενς Μαρκ και Μπιλ Κόρντον θα πάρουν ρίσκα, πολλά ρίσκα, ορισμένα εκ των οποίων σημαντικά» επισήμανε ο Σιντ Γκάνις, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών στη διάρκεια του ετήσιου γεύματος που παραθέτει η Ακαδημία προς τιμήν των υποψηφίων.

Για την παρουσίαση της απονομής της 22ας Φεβρουαρίου δεν θα επιστρατευτεί κάποιος κωμικός όπως γινόταν έως σήμερα, αλλά ο Αυστραλός ηθοποιός, τραγουδιστής και χορευτής Χιου Τζάκμαν, ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού δεν θα ανοίξει την αυλαία της τελετής με έναν προσχεδιασμένο μονόλογο αλλά θα κληθεί μάλλον να αυτοσχεδιάσει.

Μετά την ανακοίνωση του Τζάκμαν ως παρουσιαστή της φετινής τελετής το Δεκέμβριο, ο Μαρκ δήλωσε στο Reuters ότι ο ίδιος και ο Κόρντον θέλουν η πολυαναμενόμενη βραδιά να μοιάζει «περισσότερο με πάρτι παρά με τελετή», αποφεύγοντας ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η απονομή των Όσκαρ είναι το δεύτερο τηλεοπτικό γεγονός στις ΗΠΑ από πλευράς τηλεθέασης και, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αναμένεται να συρρεύσουν στο κόκκινο χαλί μεγάλες προσωπικότητες του κινηματογράφου, όπως ο Σον Πεν, η Πενέλοπε Κρουζ, ο Μπραντ Πιτ, η Αντζελίνα Ζολί και η Μέριλ Στριπ, σύμφωνα με το Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς