Βροχές, καταιγίδες αλλά και ζέστη το Σάββατο

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 12:58

A- A A+

Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές προβλέπει για το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τη νύχτα τα φαινόμενα στα δυτικά, το Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, τοπικά στα πελάγη 7 και αργότερα στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ, ενώ σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τη Θράκη και το Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια.

Τη Δευτέρα 9 Φεβουαρίου νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Βροχές κυρίως στα δυτικά, τα νότια και το Ανατολικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και σταδιακά από τα δυτικά νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή