Κόντρα Ανδ. Λυκουρέντζου - Ευ. Βενιζέλου για την εκλογολογία

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 17:06
A- A A+

Αντιπαράθεση για την εκλογολογία σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υφυπουργό Παιδείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα, με αφορμή της συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την πρόσβαση των αποφοίτων επαγγελματικών λυκείων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο κ. Βενιζέλος επαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως «υψώνει παντού λευκή σημαία»: «Δεν μπορεί να χειριστεί κανένα θέμα. Έχουμε πλήρη διάλυση στον τομέα της δημόσιας τάξης, πλήρη και απόλυτη απαξίωση της ελληνικής αστυνομίας. Το αίσθημα ανασφάλειας του ελληνικού λαού τροφοδοτείται και οξύνεται καθημερινά με όλα αυτά τα περιστατικά που βλέπουμε» ανέφερε.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε την ανάγκη καταγραφής της νέας κοινωνικής προοδευτικής πλειοψηφίας, που «ζητά να εκφραστεί και εκλογικά και κοινοβουλευτικά».

Το Σύνταγμα ορίζει σαφέστατα το χρόνο των εκλογών, αντέτεινε ο κ. Λυκουρέντζος και έβαλε κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας πως «η εκλογολογία του ΠΑΣΟΚ θεραπεύει εσωκομματικές του ανάγκες».

Απορρίπτοντας τα περί μη νομιμοποίησης της κυβέρνησης της ΝΔ, επισήμανε ότι εκλογές διεξήχθησαν μόλις προ 18μήνου.

Ανταπαντώντας ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως την εκλογολογία την καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή