ΗΠΑ: Στρατιωτικές ενισχύσεις στο Αφγανιστάν

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009 08:10
A- A A+

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε ανησυχίες για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην στρατιωτική επιχείρηση στο Αφγανιστάν, καθώς η κυβέρνησή του ετοιμάζεται να στείλει ενισχύσεις στην περιοχή.

Ο Ομπάμα μίλησε στο Γουίλιαμσμπεργκ, σε συγκέντρωση των βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος, που επικεντρώθηκε στην κατάσταση της οικονομίας. Στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις και για άλλα θέματα και αρκετοί βουλευτές έθεσαν το θέμα του Αφγανιστάν.

Ο πρόεδρος απάντησε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο μόνο με στρατιωτικά μέσα. "Χρειάζεται ένας σαφής στόχος" και ο βασικός κίνδυνος για τις αμερικανικές δυνάμεις είναι "μία αποστολή που σέρνεται χωρίς σαφείς παραμέτρους", όπως δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Από πηγές που γνωρίζουν τον διάλογο του προέδρου Ομπάμα με τους βουλευτές έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός ηγέτης επισήμανε την ανάγκη να αναληφθούν διπλωματικές πρωτοβουλίες με το γείτονα του Αφγανιστάν- το Πακιστάν- προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί στο Αφγανιστάν.

Οι δηλώσεις Ομπάμα έγιναν την παραμονή του ταξιδιού του αντιπροέδρου, Μπάιντεν, στο Μόναχο, όπου θα συναντηθεί με ευρωπαίους ηγέτες, για να τους ενημερώσει για διάφορα θέματα άμεσης προτεραιότητας, μεταξύ των οποίων η κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή