Κροατία: Δεν αποκρύπτει έγγραφα από το ΔΠΔ

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009 11:33
A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι η Κροατία δεν έχει κανέναν λόγο να αποκρύπτει έγγραφα, τα οποία αναζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, παρείχε η αντιπρόεδρος της κροατικής κυβέρνησης, κ. Γιαντράνκα Κόσορ, στο Γενικό Εισαγγελέα της Χάγης, κ. Σερζ Μπράμερτζ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, θα ήταν παράλογο, έπειτα από τόσα χρόνια συνεργασίας, να τίθεται σε αμφισβήτηση η αξιοπιστία της χώρας της, με τέτοιου είδους κινήσεις.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να αποκρύπτει κάτι και να παρεμποδίζει την υλοποίηση των αιτημάτων του Δικαστηρίου της Χάγης. Έχουμε στείλει όλα τα έγγραφα που έχουμε βρει», δήλωσε η κ. Κόσορ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Εισαγγελέα της Χάγης αναφορικά με την τύχη των εγγράφων που αφορούν τη στρατιωτική επιχείρηση «Καταιγίδα» των κροατικών δυνάμεων, το 1995.

Η Κροατία, τόνισε η αντιπρόεδρος της κροατικής κυβέρνησης, προσπαθεί να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις της απέναντι στη Χάγη, επειδή αυτό είναι προς το συμφέρον της.

«Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), το συντομότερο δυνατό», τόνισε η κ. Κόσορ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή