Ευθεία επίθεση Χατζηγάκη στο ΠΑΣΟΚ για τα επεισόδια στον Πειραιά

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009 14:59
UPD:15:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Χατζηγάκης, με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης και τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν.Καραθανασόπουλου σχετικά με τον καθορισμό της τιμής της αποζημίωσης της επιτραπέζιας σουλτανίνας στην περιοχή της Βοιωτίας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ υπέστη μία μεγάλη κοινωνική και πολιτική ήττα και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ήταν πίσω από την κινητοποίηση των αγροτών της Κρήτης:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Boυλή: Δηλώσεις Σ. Χατζηγάκη για επεισόδια στον Πειραιά

O Σ. Χατζηγάκης για επεισόδια στον Πειραιά

Το ΠΑΣΟΚ είπε, «κινητοποίησε τον μηχανισμό της Κρήτης, του Ηρακλείου κυρίως, που σε χοντρές γραμμές τον ελέγχει, για να δημιουργήσει επεισόδια, να δημιουργήσει αυτές τις εντυπώσεις μήπως και μπορέσει να εξισορροπήσει και εξοβελίσει τις θετικές εντυπώσεις που είχε αναπτύξει η κυβέρνηση με τον διάλογο και με τις λύσεις που προτείναμε».

Ο υπουργός εξέφρασε τη λύπη του για τα όσα συνέβησαν τις μέρες που απουσίαζε στις Βρυξέλλες -«για χάρη των Ελλήνων αγροτών», όπως σημείωσε- και έκανε λόγο για «αδικες επιθέσεις, κάτω από τη μέση».

«Επρεπε 300 τρακτέρ να δημιουργήσουν έμφραγμα στην Αθήνα. Αυτό είναι το ζητούμενο;» διερωτήθηκε ο κ. Χατζηγάκης και παρατήρησε:

«Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να τοποθετηθεί στο ζητούμενο με υπευθυνότητα διάλεξε τον εύκολο δρόμο των δακρύων». «Αλλά δακρύβρεχτα σενάρια δεν περνούν στον ελληνικό λαό», τόνισε, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β.Έξαρχου, που τον κάλεσε να πει εάν (ο κ. Παπανδρέου) «έκλαιγε χωρίς λόγο».

Όσον αφορά το αντικείμενο της επίκαιρης ερώτησης για την τιμή της αποζημίωσης της σουλτανίνας, ο κ.Χατζηγάκης σημείωσε πως «αν λάβει κανείς υπόψη ότι η τιμή παραγωγού στην εσωτερική αγορά για την επιτραπέζια σουλτανίνα εσοδείας 2008 κυμάνθηκε από 0,55 λεπτά έως 0,70 λεπτά και εάν από την τιμή αυτή αφαιρεθούν τα διάφορα έξοδα, τότε η μέση τιμή αποζημίωσης, τα 0,60 λεπτά, είναι μια δίκαιη τιμή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή