Στο Μόναχο η ΥΠΕΞ για τη Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009 18:43
A- A A+

Διαδοχικές συναντήσεις με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το Πακιστάν και το Αφγανιστάν Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και με τους ομολόγους της από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία θα έχει απόψε η υπουργός Εξωτερικών, στο περιθώριο της 45ης Διεθνούς Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια. Αργότερα η υπουργός θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο των διοργανωτών.

Αύριο Σάββατο η υπουργός Εξωτερικών θα προεδρεύσει σε πάνελ που έχει ως θέμα: «ΝΑΤΟ, Ρωσία, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και Μέση Ανατολή, το μέλλον της ευρωπαϊκής ασφάλειας» και στο οποίο συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, η πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζον ΜακΚέιν και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Σεργκέι Ιβανόφ.

Στη φετινή Διάσκεψη, η οποία ξεκίνησε σήμερα με χαιρετισμούς από τους διοργανωτές, αλλά και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσιντζερ και τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγερ, αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία και είναι ενδεικτικό το υψηλό επίπεδο συμμετοχής.

Στο Μόναχο θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η Γερμανίδα Καγκελάριος ¶γκελα Μέρκελ και ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή