«Ευκαιρία» για τις σχέσεις ΗΠΑ - Ιράν βλέπει ο Ιρανός πρέσβης στη Μόσχα

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009 20:05
UPD:20:09
A- A A+

«Ευκαιρία» για αναθέρμανση των σχέσεων Τεχεράνης - Ουάσινγκτον επί προεδρίας Ομπάμα «βλέπει» ο πρεσβευτής του Ιράν στη Μόσχα.

Ο κ. Μαχμούντ Ρεζά Σαγιαντί ανέφερε ακόμη πως η χώρα του επιδιώκει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ και εξέφρασε την ευχή οι προγενέστερες παρεξηγήσεις να διαλυθούν.

Επανέλαβε δε πως η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση «στερείτο λογικής γενικώς και κοινής λογικής ειδικώς». «Προσδοκούμε, όμως, από τη νέα κυβέρνηση να πάψει να έχει αυτήν την αλαζονική θεώρηση των πραγμάτων, όχι μόνον σε ό,τι αφορά το Ιράν, αλλά και για πλείστα όσα κράτη, παντού στον κόσμο» κατέληξε.

Παρόμοιο κλίμα διαπιστώνει και ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλι Λαριτζανί, ο οποίος χαρακτήρισε την περιοδεία του Αμερικανού απεσταλμένου στη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ «θετικό σημάδι».

Ο κ. Λαριτζανί τόνισε ότι στο παρελθόν οι Αμερικανοί «έκοβαν τις γέφυρες» και επισήμανε με ικανοποίηση «μια αλλαγή στην στρατηγική των ΗΠΑ».

«Ο κ. Ομπάμα κάνει σοβαρές προσπάθειες προς την κατεύθυνση της συνεργασίας με άλλες χώρες του κόσμου» τόνισε τέλος ο Αλι Λαριτζανί επισημαίνοντας ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να σταματήσει να βασίζει την πολιτική της «σε λάθος υπολογισμούς» και να πάψει «να δημιουργεί αστάθεια σε ολόκληρο τον κόσμο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή