NATO: Απαιτούνται περισσότερες αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν

Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2009 13:49
UPD:14:06
A- A A+

Η κυβέρνηση Ομπάμα χρειάζεται να προωθήσει τα σχέδια για την αύξηση του αριθμού των δυνάμεων στο Αφγανιστάν, εάν θέλουν οι διεθνείς δυνάμεις να στενέψουν το περιθώριο κινήσεων των στασιαστών, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, Τζον Κράντοκ.

Ο αμερικανός στρατηγός τόνισε πως η στρατηγική των δυνάμεων του ΝΑΤΟ έγκειται στην εκκαθάριση του εδάφους από τους στασιαστές κι η διατήρησή της ώστε να διευκολυνθεί η ανάπτυξη κι η ανοικοδόμηση. Επί του παρόντος, οι υπάρχουσες δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν είναι αριθμητικά τόσες ώστε να το κατορθώσουν.

«Έχει δυνάμεις για την εκκαθάριση-ναι μεν επαρκείς δυνάμεις, αλλά όχι αρκετές για εκκαθάριση και διατήρηση, ιδού γιατί αναγκαιούν περισσότερες δυνάμεις», τόνισε ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στους δημοσιογράφους κατά τη Συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Η νέα αμερικακνική κυβέρνηση εξακολουθεί να εξετάζει τα σχέδια του Πενταγώνου για την αποστολή νέων δυνάμεων στο Αφγανιστάν, που θα διπλασιάσουν στις 60.000 την υπάρχουσα δύναμη στους επόμενους 12 με 18 μήνες. Την Παρασκευή το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως εξετάζει την αποστολή τριών μάχιμων μονάδων στο Αφγανιστάν έως τα μέσα του καλοκαιριού.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή