Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο μαραθώνιος ειρήνης

Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2009 18:27
UPD:18:41
A- A A+

«Η καρδιά μας χτυπάει στη Γάζα» ήταν το κεντρικό μήνυμα του Μαραθωνίου ειρήνης και της συναυλίας αγάπης στο λαό της Παλαιστίνης που οργάνωσε η ΤΕΔΚΝΑ με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ και τη συμμετοχή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, του ΟΝΑ και των δημοτικών Αθλητικών Οργανισμών των δήμων της Αττικής.

Στο Μαραθώνιο, μήκους 10 χλμ, με αφετηρία τη Μονή Δαφνίου και τερματισμό την Πλατεία Συντάγματος, συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αθλητές, δίνοντας το δικό τους μήνυμα ειρήνης και συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο λαό της Λωρίδας της Γάζας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με λαμπαδηδρομία από τον το Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, στην οποία συμμετείχαν 55 μαθητές και μαθήτριες της 5ης και 6ης δημοτικού, από σχολεία των δήμων Ελευσίνας και Χαϊδαρίου. Οι λαμπαδηδρόμοι έφθασαν στη Μονή Δαφνίου όπου έγινε το άναμμα του Βωμού και η εκκίνηση του Μαραθωνίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι τρεις πρώτοι δρομείς που τερμάτισαν στο Σύνταγμα δήλωσαν ότι θα παραδώσουν το κύπελο της νίκης στους Παλαιστινίους, καθώς όπως είπαν στόχος τους δεν ήταν η πρωτιά, αλλά η στήριξη του δοκιμαζόμενου λαού της Παλαιστίνης.

Μετά την απονομή των μεταλλίων, παραδοσιακά συγκροτήματα χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με Συναυλία αγάπης στην οποία πήραν μέρος πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή