Σερβία: Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο συνασπισμός «ZES»

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 11:16
UPD:11:21
A- A A+

Ο συνασπισμός «Για Μια Ευρωπαϊκή Σερβία», ZES, θα κέρδιζε τις βουλευτικές εκλογές στη Σερβία, εάν αυτές διεξάγονταν εντός του Ιανουαρίου, δεδομένου όμως ότι θα κατερχόταν με την τωρινή σύνθεσή του. Αυτό τουλάχιστον καταδεικύνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας «Strategic Marketing», που δημοσιεύθηκαν στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «Πολίτικα» του Βελιγραδίου.

Τη δεύτερη θέση - βάσει της ίδιας δημοσκόπησης - θα καταλάμβανε το Σερβικό Κόμμα Προόδου (SNS) του Τόμισλαβ Νίκολιτς, ενώ το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα (SRS) ή ακόμη και το Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας θα καταλάμβαναν θέσεις χαμηλότερα στην κατάταξη των κομμάτων.

Καθοριστικό ρόλο στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στη Σερβία αναμένεται να διαδραματίσουν οι ψήφοι των λεγόμενων αναποφάσιστων ψηφοφόρων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά, όλα τα κόμματα καταγράφουν απώλειες σε σχέση με τα αποτελέσματα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που διεξάγονταν εκλογές τον Ιανουάριο, ο συνασπισμός ZES θα συγκέντρωνε το 39,5% των ψήφων, το SNS 19,4%, το SRS 13,6%, το LDP 8,7%, ο συνασπισμός DSS-NS 6,8% και ο συνασπισμός SPS-JS 5,2%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή