Γ. Παπανδρέου: Κεντρικό ζήτημα το κοινωνικό κράτος

«Πρωτοφανής ένταση φαινομένων φτώχειας και ανισότητας»
Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 14:35
A- A A+

Το κοινωνικό κράτος και τη χρηματοδότησή του ανέδειξε ως κεντρικό ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του επιτελικού κύκλου κοινωνικής πολιτικής του Κινήματος.

Στη συνεδρίαση, ο κ. Παπανδρέου διαπίστωσε πρωτοφανή ένταση φαινομένων φτώχειας και ανισότητας, απουσία πολιτικής για την απασχόληση και τη μείωση της ανεργίας εκ μέρους της κυβέρνησης και ένα εθνικό σύστημα υγείας υπό κατάρρευση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα θέματα της ανεργίας, του «λουκέτου» σε επιχειρήσεις, οι εργασιακές σχέσεις, έτσι όπως διαμορφώνονται υπό το βάρος των δυο πρώτων εξελίξεων, οι φθίνουσες περιοχές της χώρας, η ένταση της φτώχειας, το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα Υγείας.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως βασικοί άξονες του κοινωνικού κράτους πρέπει να είναι η αξιοπρεπής διαβίωση, το δικαίωμα της εργασίας, η μείωση της φτώχειας, η ύπαρξη βιώσιμου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και η μείωση του κόστους υγείας για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να «ξεδιπλώσει» το πρόγραμμά του πάνω στα ζητήματα αυτά, με βάση τις προτάσεις που έχει διατυπώσει για τα επιμέρους αυτά θέματα και οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή