Συνεχίζεται η πολεμική για την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 16:10
A- A A+

«Η Αριστερά δεν μπορεί να είναι αδιάφορη για το περιεχόμενο της διακυβέρνησης της χώρας», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, απαντώντας στα «πυρά» που δέχθηκε για τη θέση του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει ψήφο ανοχής ή εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας».

«Η Αριστερά δεν μπορεί να είναι αδιάφορη για το περιεχόμενο της διακυβέρνησης της χώρας ιδιαίτερα σε μια πολιτική και κοινωνική στιγμή που η επελαύνουσα οικονομική κρίση κάθε μέρα αφήνουν τα εξαιρετικά δυσμενή αποτελέσματά τους πάνω στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο κ. Κουβέλης μιλώντας στον Alpha 989, θέτοντας παράλληλα προϋποθέσεις για μία προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ.

«Βεβαίως υπάρχουν τεράστιες διαφορές σε προγραμματικό επίπεδο με το ΠΑΣΟΚ και δεν έχουν εξασφαλιστεί οι προγραμματικές συμφωνίες, οι οποίες θα ήταν δυνατόν στο βαθμό που θα υπήρχαν, να μετακινούν την πολιτική ζωή από τη συντηρητική θέση που βρίσκεται σε ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση», διευκρίνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για τη θέση του: «Όποιος αφαιρεί την έννοια των προϋποθέσεων από αυτό που λέω, νομίζω ότι επιεικώς ότι τουλάχιστον κάνει λάθος».

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Ανδρέας Καρίτζης, είχε αντιδράσει αρνητικά στη θέση του κ. Κουβέλη, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο στήριξης μιας βραχύβιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα», καθώς και ότι «δεν υπάρχουν οι προγραμματικές προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο».

Αίσθηση προκάλεσε και η άποψη του Φώτη Κουβέλη για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

«Θα πρέπει να εκπροσωπείται στο επίπεδο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από άνθρωπο του Συνασπισμού γιατί είναι η μεγαλύτερη συνιστώσα», σημείωσε, ωστόσο σε ερώτηση αν θα είναι ο κ. Τσίπρας, απάντησε: «Αναμφίβολα ναι, αλλά μπορεί να υπάρξει παρόμοια ρύθμιση με εκείνη που σήμερα υφίσταται, δηλαδή πρόεδρος της ΚΟ και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή