Παρανομίες στο Πεδίον του ¶ρεως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 12:12
UPD:13:06
A- A A+

Νέο κοπή δένδρων στο Πεδίο του ¶ρεως, χωρίς άδεια, καταγγέλλει με ερώτησή του προς τους υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ, Οικονομίας & Οικονομικών, Πολιτισμού και τον υφυπουργό Αθλητισμού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αυθαιρεσίες και παρανομίες με νέες κοπές δέντρων και την εγκατάσταση καινούργιου παγοδρόμιου στο χώρο του Πανελλήνιου.

Σύμφωνα με τον κ. Κοροβέση, «η Κτηματική Εταιρία Δημοσίου(Κ.Ε.Δ.) είχε παραχωρήσει πριν από 20χρόνια 6 στρέμματα από το πάρκο για ήπια άθληση. Σύμφωνα με το παραχωρητήριο, απαγορευόταν ρητά η κοπή δέντρων, διαφορετικά, δεν ισχύει η παραχώρηση». «Παρ’ όλα αυτά -σημειώνει- αρκετά δέντρα κόπηκαν και χτίστηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις 1.600 τ.μ. και ύψους αντιστοίχου ενός τριώροφου κτιρίου. Και μάλιστα χωρίς πολεοδομική άδεια». «Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 5 πρωτόκολλα κατεδάφισης, η πολεοδομία δεν τολμά να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες. Το Δεκέμβριο, ο Πανελλήνιος εκμεταλλευόμενος τα γεγονότα, έντυσε με πράσινο αδιαφανές πλαστικό τα κάγκελα και έκοψε άλλα 7 δέντρα», προσθέτει στο κείμενο της ερώτησής του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ερωτά τους υπουργούς:

«1. Εφόσον υπάρχει σαφής όρος στο παραχωρητήριο, γιατί δεν έχει αρθεί η παραχώρηση της Κ.Ε.Δ. στον Πανελλήνιο, μετά την παράνομη κοπή των δέντρων;

2. Με ποια άδεια και για ποιο σκοπό κόπηκαν το Δεκέμβριο, άλλα 7 δέντρα, από το Πεδίο του ¶ρεως;

3. Πώς θα λειτουργήσει το παγοδρόμιο, διεξάγοντας μάλιστα πρωταθλήματα, όπως έχει αναγγελθεί, χωρίς τη σχετική άδεια;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή