Σε κρίσιμο σημείο οι εξελίξεις στο Ιράκ λέει ο Γκιούλ

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2002 12:31
A- A A+

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε σήμερα ότι οι εξελίξεις στο γειτονικό Ιράκ έχουν φθάσει σε «κρίσιμο σημείο» και ότι η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη.

Η Τουρκία αναμένεται να θέσει στη διάθεση των ΗΠΑ αεροπορικές της βάσεις εάν οι ΗΠΑ εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του Ιράκ. Η τουρκική κυβέρνηση εξετάζει το μέγεθος της υποστήριξης που μπορεί να παράσχει στις ΗΠΑ στην περίπτωση αυτή.

«Οι συνομιλίες μας για τις εξελίξεις στη γείτονά μας δεν πρέπει να θεωρηθούν ως προετοιμασία για πόλεμο, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για διάφορα σενάρια», δήλωσε ο Γκιουλ στη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Οι εξελίξεις στο Ιράκ έχουν φθάσει σε κρίσιμο σημείο. Εχουμε στενές σχέσεις με το Ιράκ, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι σε σχέση με τις εξελίξεις εκεί», τόνισε ο Γκιουλ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράκ πρέπει να πραγματοποιηθεί με βάση «το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή