Β. Παπαγεωργόπουλος: Στη Δ. Θεσσαλονίκη η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ

Ολοκληρώνονται τα έργα αναβάθμισης του Σέιχ Σου
Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 13:57
UPD:17:02
A- A A+

«Η θέση του δήμου είναι πως η Διεθνής Εκθεση θα πρέπει να μεταφερθεί στη δυτική Θεσσαλονίκη, ώστε να διασφαλιστεί η ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με αφορμή έκθεση του ΤΕΕ/ΤΚΜ, σύμφωνα με την οποία, καλύτερη θέση για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ είναι το αγρόκτημα του ΤΕΙ στη Σίνδο.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ολοκληρώνονται μέχρι το καλοκαίρι οι παρεμβάσεις των δασικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προστασία και την αναβάθμιση του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, Σέιχ Σου. Πρόκειται για σειρά έργων αποκατάστασης του δάσους μετά την πυρκαγιά του 1997 που κατέκαψε σχεδόν τα 2/3 του.

Στα έργα περιλαμβάνονται η συμπλήρωση και βελτίωση της βλάστησης με τεχνητή αναδάσωση, η κατασκευή φραγμάτων συγκράτησης φερτών υλικών με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλονίκης, η βελτίωση των υπαρχόντων χώρων αναψυχής και η δημιουργία νέων. Παράλληλα, ολοκληρώνονται παρεμβάσεις καθαρισμού στο δάσος, αναβάθμισης του συστήματος υδροδότησης, βελτίωσης και κατασκευής δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή