Γ. Παπανδρέου: Η χώρα μένει χωρίς πυξίδα

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 14:33
UPD:17:07
A- A A+

Αδράνεια και έλλειψη παρουσίας και θέσεων στην εξωτερική πολιτική καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του κύκλου εργασίας εξωτερικής πολιτικής του Κινήματος.

Τόνισε ότι για να κάνει η Ελλάδα πολιτική εθνικών συμφερόντων, χρειάζεται ενεργή και αποτελεσματική εξωτερική πολιτική, καθώς και ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις με αναδιάρθρωση και αξιοκρατία στη λειτουργία τους, που θα τους ενισχύσει την αποτελεσματικότητα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε επίσης λόγο για «προσπάθεια κομματικοποίησης και αναξιοκρατίας στις 'Ενοπλες Δυνάμεις και διαρροές για εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 6 δισ. ευρώ, χωρίς να γίνεται σαφές το πλαίσιο διαφάνειας και ποιά από όλα αυτά είναι αναγκαία».

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει «καμία διαπραγματευτική αξιοπιστία στο εξωτερικό» και τόνισε ότι το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή, με εντολή από το λαό είναι πιο επιτακτικό από ποτέ.

«Υπάρχει, πρόσθεσε, άμεση ανάγκη ανάκτησης αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό, όσο και η εμπέδωση σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πολίτες στο εσωτερικό».

«Έχουμε κυβέρνηση η οποία σπαράσσεται εσωτερικά για πολλοστή φορά και η χώρα μένει χωρίς πυξίδα, μια κυβέρνηση αιχμάλωτη συμφερόντων και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή