ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των Αποδήμων

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 19:44
A- A A+

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το σχέδιο νόμου για την ψήφο των Αποδήμων που ενέκρινε η κυβερνητική επιτροπή. Ο υπεύθυνος του τμήματος Απόδημου Ελληνισμού του Συνασπισμού Β. Πριμικήρης κάνει λόγο για συνέχιση της κοροϊδίας, αφού, όπως αναφέρει, η σχετική πρόταση του υπουργού Εσωτερικών έχει απορριφθεί όχι μόνο από τα πολιτικά κόμματα αλλά και από την πλειονότητα της οργανωμένης έκφρασης του ελληνισμού της διασποράς.

Τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να συναινέσει σε μικροκομματικές λογικές που στην ουσία εμπαίζουν όλους τους Έλληνες της διασποράς» σημειώνει πως λέει «ναι» στο δικαίωμα ψήφου, αλλά υπό προϋποθέσεις:

1. Να υπάρχει ξεχωριστή εκλογική περιφέρεια του ελληνισμού της διασποράς από 6 έως 11 βουλευτές

2. Οι υποψήφιοι βουλευτές πρέπει να είναι απόδημοι Έλληνες

3. Να δίνεται δικαίωμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να παρουσιάσουν τα εκλογικά τους προγράμματα στις χώρες όπου ζουν και δραστηριοποιούνται οι απόδημοι Έλληνες

4. Ακόμα και δια της επιστολικής ψήφου να δίνεται το δικαίωμα αυτό.

Στρέφοντας τα βέλη του και κατά του ΠΑΣΟΚ, καταλήγει: «Δεν δεχόμαστε και δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση επετειακές και μικροκομματικές λογικές με τις οποίες η κυβέρνηση της Ν.Δ. σήμερα και το ΠΑΣΟΚ χθες αντιμετώπισαν τον ελληνισμό της διασποράς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή