ΓΣΕΕ: Νεοφιλελεύθερο παραλήρημα οι προτάσεις για μειωμένη εργασία

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 17:28
UPD:17:34
A- A A+

Για νεοφιλελεύθερο παραλήρημα κάνει λόγο η ΓΣΕΕ σχολιάζοντας τις προτάσεις για μειωμένη εργασία ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, με πρώτη την απειλή της ανεργίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/11/1628249.htm .

«Όταν η οικονομία ήταν σε ανάκαμψη και τα κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων στα ύψη, κανείς δε μίλησε για διανομή τμήματος των κερδών στους εργαζόμενους. Τώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγείται στην ύφεση, οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν να μετατραπεί η εργασία τους σε ανεργία, σε μερική απασχόληση, σε εκ περιτροπής εργασίας, σε διαθεσιμότητες, σε υποχρεωτικές άδειες χωρίς αμοιβή και ασφάλιση», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

Η ΓΣΕΕ διεκδικεί την χρηματοοικονομική υποστήριξη της οικονομίας και την στήριξη της απασχόλησης, καθ’όλη τη διάρκεια της κρίσης. Αυτό, διευκρινίζει, μπορεί να γίνει, αν υπάρχει η αναγκαία πολιτική βούληση, με έκτακτους πόρους που θα αντληθούν με αναδιανομή του εισοδήματος, απ’ τους έχοντες και κατέχοντες και όχι με πόρους ψίχουλα του 1 ½ του ευρ. ΑΕΠ που διατίθενται για αυτό το σκοπό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή