Γ. Σουφλιάς: Δεν περίμενα κριτική σε ευαίσθητα προσωπικά ζητήματα

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 13:45
A- A A+

«Δεν περίμενα ποτέ να φτάσουμε στο σημείο η "κριτική" εντός του Κοινοβουλίου να στηρίζεται σε ευαίσθητα προσωπικά ζητήματα. Ιδίως μάλιστα όταν έχουν τεθεί ξανά και απαντηθεί», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, απαντώντας σε χθεσινές δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/11/1628282.htm .

Απαντώντας στις επικρίσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για επιδεικτική απουσία του από τα όργανα της Ε.Ε., ο υπουργός απέδωσε το όλο θέμα στο πρόβλημα υγείας ακοής που αντιμετωπίζει.

«Θα αποφύγω άλλα σχόλια, αλλά όμως είμαι αναγκασμένος να απαντήσω σε αυτό το οποίο είπε ο κ. Πάγκαλος και με αφορά προσωπικά, παρόλο που για το ίδιο θέμα είχα απαντήσει και προ έτους σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και, προφανώς, δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο να μιλώ για θέματα υγείας. Απαντώ για τελευταία φορά», ανέφερε ο κ. Σουφλιάς και σημείωσε:

«Πράγματι, λοιπόν, δεν πηγαίνω στα Συμβούλια Υπουργών. Οι λόγοι, όπως είχα εξηγήσει και την προηγούμενη φορά, είναι δύο: Πρώτον, ότι έχω σοβαρό πρόβλημα ακοής. Χρησιμοποιώ ακουστικά και στα δύο αυτιά και στο Κοινοβούλιο είναι εγκατεστημένο στη θέση μου ειδικό μηχάνημα για να μπορώ να ακούω καλά τους συναδέλφους - και παρόλα αυτά - όταν μιλούν δύο ταυτόχρονα δεν μπορώ να ακούσω. Και δεύτερον, ότι για να μην επιδεινωθεί αυτό το πρόβλημα οι γιατροί μου έχουν συστήσει να αποφεύγω τα αεροπορικά ταξίδια, πολύ περισσότερο τα μακρινά».

«Για αυτούς τους λόγους δεν μπορώ να συμμετέχω προσωπικά, αλλά αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν εκπροσωπείται η χώρα μας. Αντιθέτως, συμμετέχει ανελλιπώς ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Καλογιάννης, με τον οποίον βέβαια έχουμε στενή συνεργασία για τη διαμόρφωση των θέσεων της Ελλάδας. Ένα είναι βέβαιο, ότι η χώρα εκπροσωπείται με πολύ καλό τρόπο», υπογράμμισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή