Συνάντηση Ντ. Μπακογιάννη - Χ. Κλίντον στις 25/2 στην Ουάσινγκτον

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 17:47
A- A A+

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον θα έχει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στις 25 Φεβρουαρίου, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αυτό γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γιώργος Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας πως η κ. Μπακογιάννη θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον και με την ιδιότητα της προεδρεύουσας στον ΟΑΣΕ.

Εν τω μεταξύ, την επόμενη Τετάρτη (18.2) ο Γερουσιαστής του Ιλινόι Ρίτσαρντ Ντέρμπιν - δεύτερος στην ιεραρχία του Δημοκρατικού Κόμματος στην Γερουσία - θα επισκεφθεί την Αθήνα, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Οικονομικών του Ιλινόι Αλέξη Γιαννούλια.

Οι δύο αξιωματούχοι θα συναντηθούν με την κ. Μπακογιάννη, με την οποία, όπως σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, θα συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Θα είναι μια ενημερωτική συνάντηση,κατά την οποία θα συζητηθούν ζητήματα,όπως το Κυπριακό, η κατάσταση στα Βαλκάνια, η ελληνική προεδρία του ΟΑΣΕ και άλλα διεθνή θέματα, όπως το Μεσανατολικό» ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μεταφέρουν κάποιο μήνυμα της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε: «Είναι μια ενδιαφέρουσα και σημαντική επίσκεψη,γίνεται πολύ νωρίς μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα Αμερικανική Διοίκηση. Έχει, λοιπόν, τη σημασία της,αλλά θα πρέπει κανείς να δώσει την σωστή κλίμακά της, χωρίς υπερβολές».

Οι κ. κ. Ντέρμπιν και Γιαννούλιας πρόκειται ακολούθως να μεταβούν στη Λευκωσία, στην ¶γκυρα και στην Κωνσταντινούπολη.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή