Αναστάτωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 21:51
A- A A+

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν 15 επιβάτες και 3 μέλη πληρώματος στη διάρκεια της προσγείωσης αεροσκάφους της εταιρίας sky express, που κατάφερε να ακινητοποιηθεί αν και είχε σοβαρό πρόβλημα στο σκέλος που ενώνει το δεξί τροχό με την άτρακτο.

Η βλάβη σημειώθηκε στην τελική φάση της προσγείωσης και ενώ το αεροσκάφος έστριβε από το διάδρομο για να σταματήσει στην πίστα.

Το αεροπλάνο 19 θέσεων εκτελούσε πτήση από τη Ρόδο με 15 επιβάτες.

Χάρη στους ενδεδειγμένους χειρισμούς του πιλότου αποφέυχθηκαν τα χειρότερα.

Με τη διαπίστωση του προβλήματος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία και πυροσβεστικά οχήματα, για το ενδεχόμενο της πυρκαγιάς. Το αεροσκάφος σύρθηκε σε απόσταση μερικών μέτρων στο διάδρομο προσγείωσης και ευτυχώς ο πιλότος, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, κατάφερε να το ακινητοποιήσει.

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος θα διερευνήσει Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Πάντως ο υπεύθυνος της εταιρίας δήλωσε στις αρχές του αεροδρομίου ότι στο τελευταίο σέρβις που έκανε πρόσφατα το αεροσκάφος, δεν διαπιστώθηκε το παραμικρό πρόβλημα.

Λόγω του ατυχήματος, στο αεροδρόμιο δεν πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις για δυο και πλέον ώρες, καθώς το αεροσκάφος έπρεπε να μεταφερθεί από το σημείο που σταμάτησε και ν’ απελευθερωθεί ο διάδρομος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή