Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 04:56
UPD:05:22
A- A A+

Καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, με εξασθένηση των ανέμων στα πελάγη και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Πιθανότητα καταιγίδων στα ανατολικά τις πρωϊνές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ το βράδυ θα γίνουν βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: Από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στις νοτιότερες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά αλλά καις ημιορεινές περιοχές της Ηπερίου και της Δυτικής Στερεάς. Εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά από το βράδυ. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 7 Μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου κα στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Σποραδικές βροχές κυρίως στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν βορειοανατολικοί και στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νότια. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Πιθανότητα για τοπικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά κυρίως από το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ στην Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία και βροχή ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Οι χιονοπτώσεις στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές, καταιγίδες πιθανώς έντονες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και χινόνα στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Πιθανότητα χιονόπτωσης στα ορεινά της Αττικής. Υφεση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Ανεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βορείων διευθύνσεων 4 με 6 Μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή