Οι ΗΠΑ προσανατολίζονται να συγκρουστούν με τη Β. Κορέα, μεταδίδει το πρακτορείο της χώρας

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2002 10:10
A- A A+

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσανατολιζόνται για σύγκρουση με την κομμουνιστική αυτή χώρα απαιτώντας να καταργήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα πριν την έναρξη του διαλόγου.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι οι δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ και άλλων αξιωματούχων αποδεικνύουν ότι η Ουάσινγκτον σκοπεύει να «ανατρέψει» τη Βόρεια Κορέα παρά να ξεκινήσει συνομιλίες για να εκτονωθεί το θέμα των πυρηνικών.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κινούνται με εξαιρετικά επικίνδυνο τρόπο προς μια κατά μέτωπον σύγκρουση με τη Βόρειο Κορέα δηλώντας ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ένα διάλογο με τη χώρα αυτή αλλά χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο πολέμου».

«Η πολυδιαφημισμένη δέσμευση των ΗΠΑ ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει πρώτα να ακυρώσει το πυρηνικό της πρόγραμμα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ουτοπία, καθώς το αίτημα του αφοπλισμού της χώρας μας όπως διατυπώνεται «περί πυρηνικών», αποτελεί ένα ανόητο πρόσχημα για να εξαπολύσουν μια αιφνιδιαστική επίθεση και να ανατρέψουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα», αναφέρει η ανακοίνωση του κορεατικού πρακτορείου ειδήσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή