Ν. Υόρκη: 50 οι νεκροί από το αεροπορικό δυστύχημα

Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 08:19
UPD:20:59

A- A A+

Σε 50 ανέρχονται τελικά οι νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους της Continental Airlines σε κατοικία κοντά στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης τα ξημερώματα της Παρασκευής. Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι η Pinnacle Air (μητρική της Colgan Air, η οποία είχε μισθώσει το αεροσκάφος) στο αεροπλάνο επέβαινε άλλο ένα μέλος του πληρώματος, παρ' όλο που δεν ήταν σε υπηρεσία (δηλαδή συνολικά 49 άτομα και όχι 48, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί).

Υπενθυμίζεται πως άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο έδαφος.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας Ρεμπέκα Γκίμπονς.

Όπως διευκρινίστηκε, το αεροσκάφος της Continental Airlines, ένα Dash 8 Q400, συνετρίβη στις 22:20 (τοπική ώρα) στη μικρή πόλη Κλάρενς Σέντερ, πέντε λεπτά πριν την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μπάφαλο. Είχε απογειωθεί από το Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι και κατέπεσε περίπου οκτώ χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του Μπάφαλο, μετέδωσε το CNN.

REUTERS

Κάτοικος της περιοχής όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, δήλωσε πως άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο από την έκρηξη και είδε φλόγες ύψους περίπου 15 μέτρων. Μόλις βγήκε από το σπίτι του αντίκρισε τα συντρίμμια του αεροσκάφους πάνω σε μια κατοικία που είχε ισοπεδωθεί.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης περισσότερα από δέκα σπίτια γύρω από το σημείο του δυστυχήματος εκκενώθηκαν. Επίσης, δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μετέδωσε το CNN.

Χήρα θύματος των επιθέσεων της 11ης/9 μεταξύ των νεκρών

Μία γυναίκα η οποία είχε χάσει το σύζυγό της στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, συγκαταλέγεται στα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

«Γνωρίζουμε ότι επέβαινε στο συγκεκριμένο αεροπλάνο», δήλωσε η Σου Μπουρκ, η οποία περίμενε την αδελφή της, Μπέβερλι Εκερτ, στο αεροδρόμιο του Μπάφαλο όταν το αεροσκάφος της Continental Airlines συνετρίβη σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων.

«Και τώρα είναι μαζί του», συμπλήρωσε, αναφερόμενη στο σύζυγο της αδελφής της, ο οποίος σκοτώθηκε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ.

Η Εκερτ ήταν πρόεδρος της οργάνωσης «Φωνές της 11ης Σεπτεμβρίου», η οποία ασκεί πιέσεις για τη σύσταση επίσημης επιτροπής που θα ερευνήσει τους λάθος χειρισμούς της υπηρεσίας αντικατασκοπείας πριν από τις επιθέσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή