Τη Κυριακή η παρουσίαση του σχεδίου του ΠΑΣΟΚ για τη χώρα

Σε πλήρη ετοιμότητα εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 15:13
A- A A+

Το βασικό ζήτημα δεν είναι ποιος θα διαχειριστεί, αλλά ποιος θα πληρώσει την κρίση και ποιος θα κερδίσει λόγω της κρίσης, παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, δεν θέλει να πληρώσουν οι ασθενέστεροι και η μεσαία τάξη, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τον κίνδυνο εμφάνισης ακραίων μορφών περιθωριοποίησης φτώχειας και βίας. Όπως είπε, εν μέσω της κρίσης πρέπει να τεθούν οι βάσεις, ώστε η ελληνική κοινωνία να εξέλθει πιο δυναμωμένη από αυτή.

Με αφρομή τη χθεσινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, ο κ. Παπανδρέου διερωτήθηκε για ποιο λόγο την προκάλεσε ο πρωθυπουργός, τον οποίο κατηγόρησε ότι ζητά συνενόχους για την αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης και συναινέσεις για να παραμείνει στην εξουσία και όχι για τον τόπο.

Ούτε και χθες ο πρωθυπουργός παρουσίασε σχέδιο για την οικονομία, υποστήριξε και σημείωσε ότι αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει προτάσεις, οι οποίες εξειδικεύονται πάνω στις βασικές του κατευθύνσεις, δηλαδή την ενίσχυση των ασθενέστερων, την ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο - πράσινη ανάπτυξη- και την ύπαρξη και λειτουργία ενός κράτους δικαίου.

Όπως εξάλλου έγινε γνωστό, την Κυριακή ο κ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση το σχέδιό του για τη χώρα, τόσο σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ όσο και σε κοινωνικούς εταίρους. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και ειδικές εκδηλώσεις του Κινήματος με τις θέσεις του για την πράσινη ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους.

Εν όψει, τέλος, των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου, το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τη συγκρότηση επιτροπής εκλογικού αγώνα, η οποία θα είναι μία μεγάλη Κεντρική Επιτροπή, καθώς και μία γραμματεία, με επικεφαλής τον κ. Παπανδρέου, ενώ θα συμμετάσχουν ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρης Ρέππας, καθώς και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που δεν έχουν ενταχθεί στους πρόσφατα δημιουργηθέντες με απόφαση του κ. Παπανδρέου επιτελικούς κύκλους.

Επίσης θα συγκροτηθεί και μία επιτροπή εκλογικής προετοιμασίας με συμμετοχή των γραμματέων των Τομέων του Κινήματος και άλλων στελεχών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή