Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Ανδ. Βγενόπουλου για ΟΑ

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 19:51
A- A A+

Τη θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ ενός ενός μικτού σχήματος δημόσιων και ιδιωτικών κεφαλαίων για την Ολυμπιακή επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνάντηση που είχε με το διευθύνοντα σύμβουλο της MIG Ανδρέα Βγενόπουλο.

Σε δηλώσεις μετά τις συνομιλίες, που πραγματοποιήθηκαν μετά από αίτημά του προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου σχετικά με τη δεσμευτική προσφορά που έχει υποβάλει για την εταιρεία, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε πως «η συνάντηση πήγε καλά» και πρόσθεσε: «Ο κ. Παπανδρέου μου εξήγησε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την ΟΑ και παρεμφερείς επιχειρήσεις, το οποίο προβλέπει ένα μικτό σχήμα». Συνεχίζοντας επισήμανε: «Στην πρότασή μας εμείς δίνουμε αυτή τη δυνατότητα, αν υπάρχει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να διαμορφωθεί η ΟΑ σε ένα σχήμα συμβατό σύμφωνα με τις επιθυμίες τους».

Ο κ. Βγενόπουλος υπογράμμισε ότι η πρόταση της MIG, για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως είπε, και μεγάλος αριθμός εφοπλιστών «σκοπεύει στο να σωθεί η ΟΑ και να συνεχίσει να λειτουργεί καθώς αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας». «Θέλουμε καινούργια αεροπλάνα, καλή εξυπηρέτηση και μια ΟΑ που θα μας κάνει όλους υπερήφανους και θα το πετύχουμε εφόσον βέβαια ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός».

Ερωτηθείς σχετικά με τον μέλλον των εργαζομένων, ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε ότι αυτό είναι θέμα και υποχρέωση της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι η καινούργια ΟΑ θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, στις οποίες αρκετοί από τους νυν εργαζομένους της εταιρείας θα απορροφηθούν.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Σηφουνάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αφού υπογράμμισαν ότι δεν είναι το ΠΑΣΟΚ εκείνο που διαπραγματεύεται, πρόσθεσαν ότι στη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου έθεσε το πλαίσιο του κινήματος, υπήρξε μια διαπίστωση ότι η πρόταση του κ. Βγενόπουλου είναι συμβατή με σημεία αυτού του πλαισίου και κατέληξαν λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αναμένει την τελική συμφωνία προκειμένου να τοποθετηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή