Κ. Καραμανλής: Σήμερα δεν χωρά το «όχι σε όλα»

Σε σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο μεταμορφώθηκε το πέταλο του Μαλλιακού
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2009 13:10
UPD:17:33
A- A A+

Στις δύσκολες συνθήκες της εποχής δεν χωρά το «όχι σε όλα», επανέλαβε από τη Λαμία ο πρωθυπουργός, θέτοντας και πάλι το δίλημμα υπεθυνότητα ή πόλωση.

«Οι περιστάσεις απαιτούν στοιχειώδη συνεννόηση. Η συναίνεση, τουλάχιστον στα βασικά, είναι επιβεβλημένη. Δεν μπορεί, δεν περιμένω, να συμφωνήσουμε σε όλα. Αλλά δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να διαφωνούμε σε όλα. Δεν μπορεί να υπάρχει άρνηση σε όλα. Δεν είναι στάση ευθύνης το "όχι σε όλα". Το τονίζω: Δεν χωρά στις κρίσιμες αυτές περιστάσεις το "όχι σε όλα". Δεν είναι πολιτική ευθύνης η απόπειρα έντασης, η απόπειρα ισοπέδωσης των πάντων, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

«Εάν δεν συμπράξουμε όλοι σε κοινούς στόχους, οι επιπτώσεις από τη διεθνή οικονομική κρίση θα είναι δυσμενέστερες», εκτίμησε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας, όπου παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του αναπτυξιακού προγράμματος δράσης 2004-2009 και των Προγραμμάτων Δράσης για την περίοδο 2007-2013, στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος.

Κατά την περιοδεία του στο νομό Φθιώτιδας, ο πρωθυπουργός επιθεώρησε τα έργα κατασκευής του νέου κλειστού αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή της Στυλίδας και την υπό κατασκευή σιδηροδρομική γραμμή στη Σήραγγα Καλλιδρόμου, μήκους εννέα χιλιομέτρων, η οποία είναι η μεγαλύτερη σήραγγα του είδους στην Ευρώπη.

«Το μεγαλύτερο το πιο επικίνδυνο τμήμα στο πέταλο του Μαλιακού, μήκους 54χλμ, ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και το λεγόμενο φονικό πέταλο του Μαλλιακού, μεταμορφώθηκε σε σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση, ενώ εντός του 2010 τελειώνει και το τελευταίο κομμάτι στη Στυλίδα» ,υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

«Τώρα -πρόσθεσε- ξεκινά ο αυτοκινητόδρομος της κεντρικής Ελλάδας, Ε65, μήκους 175χλμ, και ο οδικός άξονας Ράχη-Μαλιακός-Κλειδί Ημαθίας.

«Τα τρία αυτά πολύ μεγάλα έργα, με συνολικό προϋπολογισμό 3,7 δισ. ευρώ, βελτιώνουν, αυξάνουν σημαντικά τις αναπτυξιακές δυνατότητες, τις αναπτυξιακές προοπτικές σε όλη την Ελλάδα και βέβαια, ιδιαίτερα, στην περιοχή αυτή, δηλαδή τη Στερεά Ελλάδα και τη Φθιώτιδα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός.

ΠΑΣΟΚ: O κ. Καραμανλής θυμήθηκε την περιφέρεια

Ο κ. Καραμανλής θυμήθηκε σήμερα την ελληνική περιφέρεια, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Φθιώτιδα. «Πέντε χρόνια όμως τώρα, μειώνει τις δημόσιες επενδύσεις, ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε κάθε προϋπολογισμό. Μειώνει τα χρήματα που πάνε στην ελληνική περιφέρεια. Και δύο χρόνια μετά την έναρξη του, το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα της χώρας μας από την ΕΕ, που πάει κατεξοχήν στην περιφέρεια, δεν έχει δαπανήσει ούτε ένα ευρώ», παρατήρησε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Οι πολίτες λοιπόν, ξέρουν να διακρίνουν ανάμεσα στις ασκήσεις επικοινωνίας και στις πράξεις. Γι´αυτό στρέφονται όλο και περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ, ζητούν αλλαγή πορείας, μια νέα κυβέρνηση με επίκεντρο τον πολίτη και την ελληνική περιφέρεια», ανέφερε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή