Γ. Παπανδρέου: Ζητούν συναίνεση για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο;

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2009 14:13
UPD:15:30
A- A A+

Η κυβέρνηση μάς ζητά συναίνεση για ποιο πράγμα; Για να συνεχίσει στο καταστροφικό της έργο;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδέου κατά την ομιλία του Καλαμάτα, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Τέντα».

Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε τους άξονες του σχεδίου του ΠΑΣΟΚ για τη διακυβέρνηση της χώρας, με πρώτη προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος.

Στις 2.00 μ.μ., ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τοπικά στελέχη του Κινήματος (Ξενοδοχείο Elite).

«Το σχέδιό μας δεν είναι απλώς ένα σχέδιο για την διαχείριση της κρίσης, αλλά ένα σχέδιο που προετοιμάζει τη χώρα για την επόμενη ημέρα», τονίζει ο κ. Παπανδρέου σε δήλωσή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε την αναγκαιότητα ενός κράτους ισχυρού και επιτελικού, που βάζει κανόνες και τους τηρεί, που προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και ρυθμίζει τις αγορές προς όφελος του πολίτη, «ένα κράτος που υπηρετεί αρχές και τον πολίτη: τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη διαβούλευση, την αποτελεσματικότητα».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την στήριξη των αδύναμων και της μεσαίας τάξης και συγκεκριμένα στην παροχή έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης, στην δημιουργία πλαισίου προστασίας των δανειοληπτών και σε ρυθμίσεις ώστε τα 28 δισ. στις τράπεζες να περάσουν στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε για ριζικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα «που θα μεταφέρουν το βάρος από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά και στον πλούτο που φοροδιαφεύγει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή