Κ. Καραμανλής: Ρεαλιστικό το Πρόγραμμα Σταθερότητας

«Δεν αντέχει η οικονομία ανταγωνισμούς πλειοδοσίας»
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009 14:13
UPD:15:26

O κ. Καραμανλής στην ομιλία του σημείωσε πως σε όλες τις χώρες γίνεται επιτακτική η επικαιροποίηση, η αναπροσαρμογή των προγραμμάτων για τη στήριξη της Οικονομίας.

A- A A+

H κυβέρνηση έχει σχέδιο και το εφαρμόζει υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην ειδική εκδήλωση της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, με θέμα: «Κρίση Οικονομίας και Αξιών», χαρακτηρίζοντας ρεαλιστικό το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την περίοδο 2008 - 2011 που κατετέθη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως σε όλες τις χώρες γίνεται επιτακτική η επικαιροποίηση, η αναπροσαρμογή των προγραμμάτων για τη στήριξη της Οικονομίας. «Το ίδιο κάνουμε κι εμείς», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το σχέδιό μας υπολογίζει σοβαρά, τόσο τις νέες εκτιμήσεις, όσο και τις προβλεπόμενες επιδράσεις από την εφαρμογή του σχεδίου μας».

K. Kαραμανλής: Δεν αντέχει η οικονομία ανταγωνισμούς πλειοδοσίας

K. Kαραμανλής: Δεν αντέχει η οικονομία ανταγωνισμούς πλειοδοσίας

«Η βαριά κληρονομιά των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους δεν επιτρέπουν δημοσιονομική χαλάρωση», επανέλαβε ο πρωθυπουργός. «Κάναμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης. Προτεραιότητά μας είναι οι ανάγκες του σήμερα. Δεν δικαιούμαστε, όμως, να υπονομεύουμε το αύριο. Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Δεν μπορούμε, όμως, (θα ήταν ανεύθυνο) να αγνοήσουμε τις αντοχές της Οικονομίας μας», υπογράμμισε και αναφέρθηκε και πάλι στους άξονες του κυβερνητικού σχεδίου.

Τέλος, για μία ακόμη φορά ο Κώστας Καραμανλής απηύθυνε έκκληση για υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ωριμότητα από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν αντέχει η Οικονομία ανταγωνισμούς πλειοδοσίας. Δεν αντέχει η κοινωνία μετωπικές συγκρούσεις και πολωτικές πρακτικές. Δεν αντέχει η χώρα το μονότονο "όχι σε όλα". Δεν έχουμε σε τόσο κρίσιμες περιστάσεις την "πολυτέλεια" αυτή. Η άρνηση κάθε δράσης απέναντι στις συνέπειες της κρίσης αποδυναμώνει τις αντοχές της Οικονομίας μας. Η αντίδραση σε κάθε διαρθρωτική αλλαγή καθηλώνει τον τόπο. Η απόπειρα έντασης, η απόπειρα ισοπέδωσης των πάντων, επιδρά επικίνδυνα στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Όλοι έχουμε υποχρεώσεις απέναντι σε μια τέτοιας έντασης παγκόσμια οικονομική καταιγίδα. Έχουμε υποχρέωση να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος των προκλήσεων και να παίρνουμε ξεκάθαρη θέση απέναντί τους».

Αρωγός η κυβέρνηση στην υγιή ανάπτυξη του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης

Η κυβέρνηση είναι αρωγός στην υγιή ανάπτυξη του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην εκδήλωση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, την οποία και κάλεσε σε συνεργασία και διαβούλευση με το υπουργείο Οικονομικών, την Εποπτική Αρχή και τις καταναλωτικές ενώσεις για τη διαμόρφωση ενός μακρόπνοου Σχεδίου Δράσης.

Όπως είπε, η συμβολή του ασφαλιστικού θεσμού στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου είναι αυταπόδεικτη, διευκρινίζοντας:

«Η ιδιωτική ασφάλιση απασχολεί περίπου 40 χιλιάδες συμπολίτες μας. Το ύψος των επενδεδυμένων κεφαλαίων είναι μεγάλο. Λειτουργεί συμπληρωματικά προς το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Συμβάλλει άμεσα στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη απέναντι σε κινδύνους που απειλούν τη ζωή, την υγεία, την περιουσία του».

«Το έργο αυτό –σημείωσε- γίνεται πιο αναγκαίο την ώρα αυτή που η διεθνής οικονομική κρίση προκαλεί παντού σοβαρότατους κλυδωνισμούς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή