Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με πρόεδρο της Βουλής της Χιλής

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009 15:10
UPD:15:27

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής της Χιλής, Φρανσίσκο Ενσίνα Μοριαμέζ είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου.

A- A A+

Στους ιδιαίτερα στενούς δεσμούς του ελληνικού και του χιλιανού λαού, που ενδυναμώθηκαν ακόμα περισσότερο κατά τους αγώνες για τη δημοκρατία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, στην αρχή της συζήτησης που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλής της Χιλής, Φρανσίσκο Ενσίνα Μοριαμέζ, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους προσωπικούς του δεσμούς με την οικογένεια Αλιέντε και τόνισε ότι οι δεσμοί αυτοί μεταξύ των δυο λαών συνεχίζονται και μέσω της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κάνοντας αναφορά στις σχέσεις του με την νυν πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπαντσελέτ και τον πρώην πρόεδρο της χώρας Ρικάρντο Λάγος,ο οποίος είναι συμπρόεδρος της επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε με τον κ. Μοριαμέζ για τη διεθνή οικονομική κρίση, ζητώντας παράλληλα να ενημερωθεί κατά πόσο αυτή έχει επηρεάσει την οικονομία της Χιλής και τι μέτρα λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της.

Σημειώνεται ότι στην επιτροπή Στίγκλιτς η οποία έχει συσταθεί στα πλαίσια της Διεθνούς με πρωτοβουλία του κ.Παπανδρέου και σχετίζεται με την οικονομική κρίση, συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομίας της Χιλής Αντρες Βελάσκο.

Από τη μεριά του ο κ. Μοριαμέζ ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του, εν όψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στο τέλος του 2009 και ειδικότερα για την πολιτική συνεργασιών μεταξύ των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον χιλιανό αξιωματούχο για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και για την εξωτερική πολιτική, κάνοντας αναφορά στα θέματα της Τουρκίας και του Κυπριακού. Ο κ. Παπανδρέου ξέφρασε την υποστήριξή του στην πολιτική του προέδρου Χριστόφια, επισημαίνοντας ότι το κλειδί για τη λύση βρίσκεται στην Αγκυρα, ενώ υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι πρέπει να αποφασίσουν ελεύθερα για το κοινό τους μέλλον στην ΕΕ.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στα θέματα των Βαλκανίων και ιδιαίτερα σε εκείνο της ΠΓΔΜ και επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση. Ακόμη ενημέρωσε τον κ. Μοριαμέζ για τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Διεθνής εκεί μέσω της υλοποίησης της πρότασής της για τη σύγκληση περιφερειακής συνδιάσκεψης με συμμετοχή όλων των χωρών της περιοχής.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή