ΟΣΠΑ: Οι διαπραγματεύσεις για Ο.Α. γίνονται ερήμην των εργαζομένων

Γ. Καρατζαφέρης: Να διασφαλιστούν οι θέσεις όλων των εργαζομένων
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009 15:47
A- A A+

Την άποψη ότι οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις για την Ολυμπιακή γίνονται ερήμην και στην πλάτη των εργαζομένων, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ (Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας), Μάρκος Κανδηλάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη στα γραφεία του κόμματος.

«Όλοι μιλάνε για εθνικό, ενιαίο δημόσιο και βιώσιμο εθνικό αερομεταφορέα, κανείς όμως δεν μιλάει για 8.000 εργαζόμενους. Εθνικός αερομεταφορέας δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας», παρατήρησε ο κ. Κανδηλάκης, διευκρινίζοντας πως από του περίπου 7.500 εργαζόμενους, οι μισοί είναι μόνιμο και τακτικό προσωπικό και οι άλλοι μισοί συμβασιούχοι». «Την επόμενη μέρα και στο επόμενο σχήμα δεν θα υπάρχει ούτε μία θέση διασφαλισμένη», υποστήριξε και τόνισε ότι η Ομοσπονδία απαιτεί την πλήρη διασφάλιση όλων των εργαζομένων και δεν πρόκειται να κάνει ούτε μισό βήμα πίσω.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ο νόμος δεν διασφαλίζει όλο το προσωπικό της Ολυμπιακής και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο, πλήρους εξασφάλισης των εργαζομένων.

Γ. Καρατζαφέρης για Ο.Α.: Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι κανένας δεν θα χάσει τη δουλειά του

Γ. Καρατζαφέρης για Ο.Α.: Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι κανένας δεν θα χάσει τη δουλειά του

«Ο κ. Βγενόπουλος έχει μία σειρά τράπεζες, θα μπορούσε να εγγυηθεί ότι θα εξασφαλιστούν μέσα στις τράπεζές του. Αυτό που πρέπει να υπάρχει σαν συνέχεια, είναι ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα της μετάταξης στο το δημόσιο μέχρι και 3 χρόνια από την στιγμή που θα αλλάξει χέρια η Ολυμπιακή. Να δουν εάν τους πηγαίνει, η νέα Ολυμπιακή διαφορετικά να μπορούν να πάνε στο Δημόσιο. Όλα τα άλλα θα είναι κινήσεις εκ του πονηρού», διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

«Γίνονται συζητήσεις μεταξύ κυβερνήσεως και του ομίλου του κ. Βγενόπουλου. Αυτό όμως το οποίο δεν έχουμε ακούσει, εμείς τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, είναι την ουσία των συζητήσεων», παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι κανένας δεν θα χάσει την δουλειά του.

Προτεινόμενα για εσάς