Κ. Παπούλιας: Στόχος η ενίσχυση των σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009 21:30
A- A A+

Βέβαιος για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας με το Αζερμπαϊτζάν και την προσέγγιση των λαών των δύο χωρών δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στην προσφώνησή του προς τον πρόεδρο της χώρας Αλίεφ κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε προν τιμήν του στο προεδρικό μέγαρο.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η Ελλάδα προσβλέπει στη συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν στον ιδιαίτερα σημαντικό ενεργειακό τομέα, όπως ανέφερε, για την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με την Ιταλία μέσω Τουρκίας και Ελλάδας.

Επίσης, εξέφρασε την επιθυμία για ταχύτερη ανάπτυξη των διμερών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ο κ. Παπούλιας έκανε για άλλη μία φορά αναφορά στο Κυπριακό, τονίζοντας: «Ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνεχίζει να ταλανίζει την περιοχή μας είναι το Κυπριακό κ. Πρόεδρε, όπου μέρος χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθεί να τελεί υπό τουρκική κατοχή και η Λευκωσία να είναι η τελευταία διαιρεμένη με τείχος πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη πως η Ελλάδα στηρίζει την ενίσχυση των σχέσεων του Αζερμπαϊτζάν με την Ευρώπη και είναι έτοιμη να το συνδράμει με την εμπειρία της στην προσέγγισή του με την Ένωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή