Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 05:00
UPD:05:21
A- A A+

Παγετό τη νύχτα και τις πρωϊνές ώρες στα ηπειρωτικά που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από το απόγευμα στα δυτικά τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονόνερου και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Από το απόγευμα λίγα χιόνια στη Δυτική Μακεδονία. Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι 3 με 4 Μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από -6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Στα ορεινά θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και από το βράδυ νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από -4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα στην Ανατολική Πελοπόννησος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ που από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα νότια 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων τη νύχτα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 Μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα γίνουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι 3 με 4 Μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή