Καμία ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Alter

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 09:10
UPD:09:36
REUTERS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

A- A A+

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση εναντίον του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Alter χθες το βράδυ στο Περιστέρι.

Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από τον τόπο της επίθεσης 12 κάλυκες από πιστόλια και συγκεκριμένα 10, διαμετρήματος 7,65 και δύο των 9 χιλιοστών.

Oπλα ίδιων διαμετρημάτων είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση «ΣΕΧΤΑ Επαναστατών», αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει εργαστηριακά αν πρόκειται για τα ίδια όπλα.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν ακόμα ένα βίντεο που έχει καταγράψει εξωτερική κάμερα του καναλιού που είναι τοποθετημένη επί της οδού Λεονάρδου όπου εκδηλώθηκε η επίθεση.

Η κάμερα έχει καταγράψει τις φιγούρες των τεσσάρων δραστών οι οποίοι όμως φορούσαν κουκούλες και κράνη μοτοσικλέτας και δεν διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις δράστες προσέγγισαν από την πλευρά της οδού Λεονάρδου τον τηλεοπτικό σταθμό Alter, είπαν σε έναν τεχνικό που ήταν εκεί τη στιγμή εκείνη να απομακρυνθεί και άνοιξαν πυρ με τα δύο όπλα, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να προξενήσουν φθορές σε τρία ΙΧ αυτοκίνητα υπαλλήλων του καναλιού.

Στη συνέχεια πέταξαν έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, ο οποίος δεν εξερράγη και απομακρύνθηκαν και πάλι τρέχοντας.

Ο μηχανισμός, οι κάλυκες και ό,τι άλλο εύρημα υπάρχει από τον τόπο της επίθεσης εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ενώ από το πρωί γίνεται και νέα αυτοψία στο χώρο από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή