Ετοιμος για συνομιλίες με τη Σερβία ο Χασίμ Θάτσι

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 10:50
A- A A+

Ετοιμος να μεταβεί στο Βελιγράδι και να συναντηθεί με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Σερβίας, κ.κ. Μπόρις Τάντιτς και Μίρκο Τσβέτκοβιτς αντίστοιχα, εάν αυτό ήταν προς όφελος των δύο πλευρών, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, κ. Χασίμ Θάτσι.

«Εάν υπήρχαν ζητήματα να συζητήσουμε προς όφελος των χωρών μας, θα πήγαινα στο Βελιγράδι, αλλά αυτό θα έπρεπε να αλλάξει την πολιτική του απέναντι στο Κόσοβο και να πάρει αποστάσεις από την πολιτική του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς», δήλωσε ο κ. Θάτσι στην εφημερίδα «Κόχα Ντιτόρε» της Πρίστινας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Βελιγράδι ακολουθεί δύο πολιτικές: μια φιλοευρωπαϊκή, για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και το ΝΑΤΟ και μια πολιτική για το Κόσοβο, που δεν διαφοροποιείται από αυτήν του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Ερωτηθείς εάν προτίθεται να συναντηθεί με εκπροσώπους του Βελιγραδίου, με διεθνείς εγγυήσεις, ο κ. Θάτσι απάντησε ότι θα συμφωνούσε σε κάτι τέτοιο, υπό τον όρο ότι το Βελιγράδι αποδέχεται το σχέδιο Αχτισάαρι (σ.σ. το σχέδιο του πρώην ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για το Κόσοβο, Μάρτι Αχτισάαρι, προβλέπει την υπό διεθνή επιτήρηση ανεξαρτησία του Κοσόβου) και ότι ο ίδιος θα είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Σερβίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή