Επί τάπητος η συνεργασία ΔΠΔ-Σερβίας

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 11:18
A- A A+

Το θέμα της συνεργασίας της Σερβίας με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία θα θέσει «επί τάπητος» στη συνάντηση που θα έχει, σήμερα, στις Βρυξέλλες, με τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), ο Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου, κ. Σερζ Μπράμερτζ.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Χάγης, ο οποίος θα παρουσιάσει την επόμενη έκθεσή του για τη συνεργασία των σερβικών αρχών με το Δικαστήριο, τον προσεχή Ιούνιο, θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις από την πλευρά των πρεσβευτών και θα ανταλλάξει απόψεις μαζί τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ακόμη συναίνεση μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. για το «ξεπάγωμα» της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης, που έχει υπογραφεί μεταξύ του Βελιγραδίου και των Βρυξελλών εξαιτίας της αντίδρασης της Ολλανδίας στο γεγονός ότι δεν έχει συλληφθεί ακόμη ο καταζητούμενος πρώην επικεφαλής των σερβοβοσνιακών δυνάμεων, Ράτκο Μλάντιτς.

Ο κ. Μπράμερτζ θα συζητήσει, επίσης, με τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ε.Ε. τη συνεργασία της Κροατίας με το ΔΠΔ, που, σύμφωνα με την άποψη ορισμένων κοινοτικών αξιωματούχων, έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή