Ευ. Αντώναρος: Ο Γ. Παπανδρέου συντηρεί την εκλογολογία με τεχνάσματα

«Τελεία και παύλα με το θέμα των εκλογών»
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 16:14
A- A A+

Επίθεση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για τις προτάσεις αντιμετώπισης της ανεργίας αλλά την εκλογολογία εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να απαντήσει «ξεκάθαρα» στις διευκρινίσεις που ζήτησε η κυβέρνηση σχετικά με τα περί κοινωνικής εργασίας. «Όλα τα άλλα είναι κενά περιεχομένου» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Αντώναρος κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για απόπειρα επικοινωνιακής εκμετάλλευσης των θεσμών της χώρας προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις.

«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν διστάζει με διάφορα τεχνάσματα που δεν αρμόζουν καν στη θεσμική του ιδιότητα να συντηρεί ο ίδιος την εκλογολογία» επισήμανε και σημείωσε πως το Σύνταγμα επιδιώκει ευρύτερες συναινέσεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, κάτι που η ΝΔ έπραξε στο παρελθόν και θα πράξει και στο μέλλον.

Συμπλήρωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπανδρέου κάνει κάτι τέτοιο, έτοιμος - όπως ανέφερε ο κ. Αντώναρος - να θυσιάσει τα πάντα στο βωμό των δικών του μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται τι θέλει να πετύχει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αντί να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, «κάνει ό,τι περνά από το χέρι του - ευτυχώς χωρίς επιτυχία - για να βάλει τη χώρα σε εκλογικές περιπέτειες».

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η κουβέντα αυτή δεν μας αφορά» δήλωσε και τόνισε πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Σε ερώτηση αν τίθεται ή όχι θέμα πρόωρων εκλογών παρέπεμψε στην πρόσφατη σχετική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή, σημειώνοντας πως ο κ. Καραμανλής τοποθετήθηκε με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο.

«Τελεία και παύλα με το θέμα των εκλογών» δήλωσε σε άλλο σημείο της ενημέρωσης και ανέφερε πως το άγχος για τις εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές το έχει το ΠΑΣΟΚ και κανένας άλλος.

Σε ερώτηση για τη θέση της ΝΔ για το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας, απάντησε πως δεν πρόκειται η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή να ανοίξει συζήτηση για θέματα που έμμεσα ή άμεσα έχουν σχέση με εκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή