Βολές ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση μετά την έκθεση της Κομισιόν

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 18:01
A- A A+

Τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική επανέλαβε η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του κόμματος Λούκα Κατσέλη με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν, που επιβάλλει πειθαρχικά μέτρα στη χώρα μας.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε εδώ και καιρό, ότι η Ελλάδα μπαίνει στη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, μια απόφαση, η οποία δεν οφείλεται στη χρηματοπιστωτική κρίση του τελευταίου έτους, αλλά είναι απόρροια συνεχών υπερβάσεων στα ελλείμματα εδώ και δύο χρόνια» ανέφερε.

Υποστήριξε ακόμη πως η έκθεση επιβεβαιώνει ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης δεν απαντά στις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας, δεν παρουσιάζει αξιόπιστα μέτρα για την υπέρβαση της κρίσης και, ουσιαστικά, στηρίζεται σε εκτιμήσεις, οι οποίες είναι έωλες.

Καταλήγοντας ανέφερε πως «η χώρα είναι ήδη σε ουσιαστική επιτήρηση από τις διεθνείς αγορές, οι οποίες τιμωρούν τις επιδόσεις των δυο-τριών τελευταίων ετών, με πολύ υψηλά επιτόκια στο δανεισμό του ελληνικού Δημοσίου».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή