Πακιστάν: Δημοσιογράφος νεκρός σε πορεία ειρήνης

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009 09:02
A- A A+

Ενοπλοι σκότωσαν δημοσιογράφο στην κοιλάδα Σουάτ του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο αδελφός του.

Ο 28χρονος Μοχάμαντ Μούσα Χάνκελ, ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δίκτυο Geo News και της εφημερίδας The News daily σκοτώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε πορεία ειρήνης της οποίας ηγήθηκε ο ριζοσπάστης θρησκευτικός ηγέτης Μολάνα Σούφι Μοχάμαντ.

Ο Σούφι Μουχάμεντ διαπραγματεύθηκε τη Δευτέρα με την τοπική κυβέρνηση συμφωνία που προβλέπει την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου. Ο ισλαμιστής ηγέτης υποσχέθηκε σε αντάλλαγμα να διαπραγματευθεί την ειρήνη με τους Ταλιμπάν του Σουάτ, οι οποίοι σπέρνουν τον τρόμο στην κοιλάδα, καταστρέφοντας σχολεία στα οποία φοιτούν κορίτσια και αποκεφαλίζοντας αυτούς τους οποίους υποπτεύονται για συνεργασία με τις αρχές.

Ο Σούφι Μουχάμεντ προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να οργανώσει συνάντηση με τους ενόπλους του ηγέτη των Ταλιμπάν του Σουάτ για να τους πείσει να καταθέσουν τα όπλα με αντάλλαγμα τη συμφωνία για τη σαρία. Οι τελευταίοι ανακοίνωσαν την Κυριακή την εφαρμογή δεκαήμερης κατάπαυσης του πυρός για να μελετήσουν τη συμφωνία αυτή.

«Σκοτώθηκε από αγνώστους αφού κάλυψε την πορεία ειρήνης», διευκρίνισε ο Μοχάμαντ Εσα Χάνκελ.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στην κοιλάδα Σουάτ καταδίκασε τη δολοφονία του δημοσιογράφου, λέγοντας πως είναι έργο των δυνάμεων εκείνων που θέλουν να υπονομεύσουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην περιοχή.

Πρόκειται για τον τέταρτο δημοσιογράφο που χάνει τη ζωή του στην κοιλάδα Σουάτ σε διάστημα ενός έτους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή