Στη διάσκεψη των δωρητών για τη Γάζα η Χίλαρι Κλίντον

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009 12:01
UPD:12:59
REUTERS/BEAWIHARTA

A- A A+

Τη συμμετοχή της στη διεθνή διάσκεψη δωρητών για τη Γάζα, που θα διεξαχθεί στις 2 Μαρτίου στην Αίγυπτο, επιβεβαίωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

«Θα πάω στο Κάιρο την προσεχή εβδομάδα για μια διάσκεψη που διοργανώνεται από τους Αιγύπτιους, σε μια προσπάθεια συνεισφοράς στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα», δήλωσε η Κλίντον στους δημοσιογράφους σήμερα, δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της στην Ινδονησία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Αχμεντ Αμπουλ Γέιτ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα τη συμμετοχή της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αλλά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν το είχε επιβεβαιώσει.

Η διάσκεψη έχει στόχο τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Λωρίδας της Γάζας. Το παλαιστινιακό αυτό έδαφος επλήγη από τις ισραηλινές πολεμικές επιχειρήσεις (27 Δεκεμβρίου-17 Ιανουαρίου) κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 1.330 Παλαιστίνιοι και προκλήθηκαν τεράστιες υλικές ζημιές.

Τουλάχιστον 70 χώρες θα εκπροσωπηθούν στη διάσκεψη αυτή, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις της στην ινδονησιακή τηλεόραση, η Κλίντον επανέλαβε την αποφασιστικότητα της νέας αμερικανικής κυβέρνησης να «στηρίξει τις παλαιστινιακές αρχές ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν το λαό τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή